Piotr S.
Do³±czy³: 03 Gru 2008 Posty: 35
|
|
|
|
Kupiliscie ale nie zauwa¿yliscie co napisano ,¿e zelazn± zespó³ przekroczy³ w 1976 roku w polsce , co nie jest prawd± go¶ci³ jak najbardziej w 1974 roku w Berlinie Wschodnim stolicy NRD za¶piewali tam chyba trzy piosenki ,program nazywa³ sie na Ein Kessel Buntes
|
|
Slavek88
Do³±czy³: 17 Sty 2009 Posty: 1
|
|
|
|
Mnie artyku³ w Przekroju rozczarowa³ gdy¿ prezentuje po raz kolejny zestaw stereotypowych, obiegowych opinii na temat szwedzkiego kwartetu. Najbardziej dla mnie dyskusyjny fragement to ten z którego mo¿na wywnioskowaæ, ¿e g³osy wokalistek brzmialy wspaniale tylko w studiu a to za spraw± in¿yniera d¿wiêku. A przecie¿ chyba nawet ¶rednio wprawne ucho wy³apie, ¿e ka¿da z solistek abby jest ¶wietn± wokalistk± (abba ma przecie¿ sporo utworow ¶piewanych solo przez jedn±, albo drug± piosenkarkê.
Autora artyku³u nie zajmuje specjalnie muzyka, lecz tzw. otoczka i film Mamma mia. W efekcie artyku³ dla mnie sugerujej ¿e abba jest bardziej mod± i dzia³aniem marketingowym ni¿ zespo³em, ktory siê nie starzeje, bo po prostu tworzy³ ¶wietne piosenki za¶piewane na poziomie dla wiêkszo¶æ dzisiejszych wykonawców pop niestety niedostêpnym.
|
|